Færre danskere i RKI

danskere

RKI. Tidligere også kendt som Riebers Kredit Information. For mange står det som et af det værste steder at være registreret. For her bliver man nemlig registreret, hvis man af den ene eller den anden grund ikke betaler sine regninger. Det sker dog ikke som lyn fra en klar himmel, men først efter tre skriftlige rykkere. Så man har med andre ord haft mulighed for at betale sin gæld. Hvis man ellers har pengene til det. For det er ofte den væsentligste grund til, at nogle mennesker ikke får betalt deres udeståender. Og det gælder såvel mindre som større beløb.

18% færre dårlige betalere

Selv om der stadig er mennesker der ender i dette frygtede register, er det færre end tidligere. Således viser nye undersøgelser, at der i første halvår af 2020 kun var lidt over 190.000 danskere i RKI. Det kan lyde af meget. Men det er 18 procent færre end i 2014, som var det år med flest registrerede dårlige betaler i Danmark. Årsagerne til dette kan være mange. Men nogle eksperter peger på, at flere og flere danskere har oparbejdet en økonomisk buffer til økonomisk trange tider. Andre mener, at vi er blevet mere ansvarlige, og ikke blot låner penge til enhver tid og ethvert formål.

Færre registreret – større gældssager

Men selv om der er færre registret i RKI, så er der alligevel grund til en smule bekymring. For det viser sig samtidig at antallet af såkaldte gældssager blandt de registrerede er steget. Det betyder med andre ord, at der findes en gruppe mennesker, hvor regningerne hober sig op. Helt nøjagtigt har hver eneste der står i registret 2,73 sager og skylder i gennemsnit omkring 23.000 kroner. Og det drejer sig typisk om mænd og kvinder i alderen 18-40 år.

Kan man komme ud af RKI?

Skulle det ske, at du af den ene eller den anden grund havner i RKI, er det ikke alene ubehageligt. Det betyder også, at det kan være svært at låne penge i banken eller købe ting på afbetaling. Ønsker du at komme ud af RKI, er løsningen enkel: Nemlig at få betalt gælden. Er det ikke en mulighed – og står du og mangler penge til uforudsete udgifter? Så er det rent faktisk muligt at låne penge. Også selv om du er registreret som dårlig betaler. Lån penge trods RKI hos en af de mange låneudbydere, der byder sig til online. Her kan du låne til det du har brug for – måske at få betalt din gæld og blive slettet fra RKI?